marica zavryshtane

Ето какво казаха мениджърът на Марица (Пловдив), старши-треньорът на отбора и някои от волейболистките при завръщането си от Красноярск в Града под тепетата, където бяха посрещнати триумфално от стотици свои фенове [благодарение на SportenPlovdiv.com].

Борис Халачев, мениджър: "Много сме трогнати!Благодарим на всички!Не сме очаквали такова посрещане. Чувстваме се много специални. Още не можем да осъзнаем какво направихме. Не сме и спали - нямаше кога. Свърши мачът, стегнахме багажа и от тогава пътуваме. Нямаме много време да празнуваме, защото имаме да изиграем доста мачове от българското първенство. Радваме се, много сме щастливи от това, което постигнахме. Това си бяхме поставили като цел. Няма никакво значение с кого ще играем. Попаднахме сред 16-те най-добри отбори в Европа. Надявам се да победим в някой и друг мач, а защо не и повече. Надявам се и тези, които не ни вярваха, да ни имат вече повече вяра и доверие. Всичко това, което правим, е за волейбола. Надявам се да имаме още големи успехи."

Иван Петков, старши-треньор: "На първо четене сме удовлетворени и щастливи не само от мача, но и от емоцията. Още не мога да кажа какво е да сме в групите. Целта, която си бяхме поставили, ние от отбора я изпълнихме – да влезем в групите. Аз не мисля, че нещата трябва да ги разглеждаме под аспекта кой е вярвал и кой - не. Определено, когато ти се падне един такъв противник, е нормално да има хора, които да не вярват. Щастливи сме, че сме в групите на Шампионската лига. Желанието ни е да ни се паднат по-преодолими отбори, но все пак няма значение - каквото и да ни се падне, ние ще се борим. Нашият отбор е все още далеч от нивото, което имаме като потенциал."

Ивелина Монова, либеро: "Чувството от посрещането е невероятно. От мача още неможем да осъзнаем какво постигнахме, защото преживяхме изключително трудно пътуване. Надявам се следващите дни да се поуталожат емоциите. Направихме нещо много голямо! Знам, че много малко хора вярваха, че можем да направим пълен обрат. През цялото време вярвахме, че ще успеем, дори при 0:2. Ние изпълнихме нашата цел. Оттук всичко нагоре е добре дошло. Ще играем освободено. Искахме в тези кръгове да ни се падне именно Енисей.Нямаме предпочитания за отборите в групата."

Нася Димитрова, център: "Ние не можем да го опишем още, защото все още сме в еуфория. Много се радваме, че успяхме да се класираме. Това беше целта на Марица. Ние след тази цел ще гоним още по-голяма, защото отборът има какво да надгражда. Надявам се с всеки изминал мач да показваме по-добра игра и по-добра сработка, да сме по-уверени, както бяхме сега в Русия, и да радваме феновете на Пловдив и цяла България. Имаше хора, които ни критикуваха много. Няма непреодолими отбори. Зависи колко желаеш победата и колко искаш да постигнеш целта си. Това, че падахме с 0:2, ни мотивира още повече да искаме тази победа. Всички момичета сме едно цяло и всяка от нас даде нужното, за да продължим. Силно се надявам да продължим така и след февруари да се класираме за четвъртфиналите."

Мария Данчева, център: "Всички сме много щастливи, защото успяхме да се върнем в мача след два загубени гейма и да спечелим. Бях малко напрегната в началото, когато влязох, но постепенно влязох в ритъм и успяхме да заиграем. Надявам се да продължаваме така и, ако може, и по-добре."

Жана Тодорова, либеро: "Направихме сякаш немислимото и то след толкова тежък път. Докато се аклиматизираме вече губехме с 0:2, но успяхме да спечелим мача срещу много сериозен отбор. Борихме се докрай и успяхме да пречупим рускините. Тази година за мен е наистина неописуема. Всичко това, което ми се случи, са мои сбъднати мечти, които имах за цел да осъществя, и съм много щастлива. Нямам предпочитания за съперници. Искам да се забавляваме и публиката да се забавлява ида гледа едни красиви мачове. Ние ще се борим докрай и дано да побеждаваме."

 

Фейсбук коментари

DISQUS коментари