vlado nikolovv

Бившият капитан на националния ни тим по волейбол Владимир Николов е новият старши треньор на мъжкия Левски. Легендата и настоящ президент на столичния клуб ще заеме мястото на Петър Шопов. Преди повече от месец Николов напусна Българската федерация по волейбол и сега се е концентрирал основно върху изграждането и подготовката на тима за предстоящия сезон. Владо даде първото си интервю като наставник на „сините" пред официалната страница на клуба във Фейсбук, в което обясни причините за решението си да се заеме и с подготовката на представителния състав.

„След края на сезона анализирахме внимателно представянето на отбора и преценихме, че трябва да потърсим друга възможност за старши треньор. Петър Шопов успя да изгради една добра основа и целта е да направим следващата крачка в развитието на тези млади момчета. След като напуснах федерацията, с партньорите ми стигнахме до извода, че моментът е подходящ да разширя ангажиментите си към клуба и отговорностите за неговото развитие. Честно казано съм доста ентусиазиран и нямам търпение да започна. Няма да е лесно, но чувствам, че съм част от силен екип и съм сигурен, че ще се справим", коментира Николов.

Той се надява първо да успее да подобри дисциплината - в тренировъчния процес, във физическата подготовка, в отношението към работата.

„Аз вярвам, че само с дисциплина може да има развитие и резултати. Другото е плод на случайност и няма как да е трайно във времето", каза Николов.

„Време е младите да направят прехода от момчета към мъже. Да станат по-отговорни и да си дадат сметка какви жертви трябва да направят, ако искат да станат професионалисти, каквито се търсят и в добрите европейски отбори. Вярвам, че мога да им помогна в това", допълни той.

Левски ще играе домакинските си мачове през следващото първенство основно в зала „Универсиада".

„Предстои да бъде подписан договор за тренировки в зала „Академик", а домакинските срещи ще бъдат основно в „Универсиада". Силно се надявам да се вместим максимално в графика, тъй като има и доста неспортни събития", завърши Николов.

Предаде "Фокус"

Фейсбук коментари

DISQUS коментари