Grigor.dimitrov

Григор Димитров е все по-близо до възможността за пръв път в кариерата си да играе на финалния Мастърс за годината. Най-добрият ни тенисист ще прибави 45 точки към актива си след края на US Open, с които от понеделник вече ще има 3105. Това към дадения момент му отрежда шестото място в подреждането за 2017-а, непосредствено след петия Стан Вавринка, който обаче няма да играе в турнири до края на сезона поради контузия.

Според последното обновяване, което се прави на база представянето на тенисистите в Ню Йорк, минималният актив, който се изисква за участие в "02 Арена" в Лондон от 13 до 19 ноември, е 4160 точки. Това е с 1055 повече от настоящия на хасковлията. Предвид оставащите надпревари до края на сезона, то е много вероятно въпросната граница да бъде свалена още.

Важното в случая е, че първата ни ракета има достатъчно турнири, в които би могъл да увеличи точките си и да натрупа нужния актив, за да си подпечата предварително билета за английската столица. До момента през октомври Григор е заявил участие 8 Пекин (500), Шанхай (1000), Стокхолм (250), Базел (500) и Париж (1000). Това означава, че теоретично българинът има потенциал да спечели не просто 1055, а три пъти повече. В случая обаче той се нуждае от 10-ина победи през наситения октомври, които да му гарантират дебют на финалния Мастърс.

Място до момента в Лондон са си осигурили трима тенисисти. Това са Рафаел Надал и Роджьр федерер, които оглавяват и тази ранглиста, както и Александър Зверев. Германецът отпадна във втория кръг в Ню Йорк, но въпреки това събра актив от 4220 точки, с 60 повече от посочения минимум.

 Предаде "Фокус"

Фейсбук коментари

DISQUS коментари