Eurosport Logo2

Коментаторът на Евроспорт Николай Драгиев с прогнози и очаквания от турнира;
Първият мач в ефира на канала е между Николас Алмагро и Беноа Пер и започва на 2 май, вторник, от 15:00 ч. по Евроспорт 1 и наEurosport Player.

Месец май започва в ефира на Евроспорт с тенис турнира от сериитеATP 250 в Ещорил. Сред тенис талантите, които ще вземат участие в турнира, са Хуан Мартин дел Потро, Давид Ферер и Жоао Соуса. В рамките на предстоящата седмица зрителите на канала ще имат възможност да се насладят на интересни и равностойни мачове, а шампионът в тазгодишното издание на турнира ще стане ясен в неделя, 7 май.

Коментаторът на Евроспорт Николай Драгиев сподели своите прогнози и очаквания малко преди началото на турнира:

„Наричат турнирите на червено “сезонът на мръсните чорапи”. И с право! Играта на тази настилка може да бъде мръсна работа както в буквален, така и в преносен смисъл. Сезонът на клей по Евроспорт започва на 2 май с турнира в Ещорил, който традиционно събира някои от майсторите на тази настилка. За момента се откроява един явен фаворит, но през тази седмица шампионът от Монте Карло и Барселона - Рафаел Надал, ще почива у дома в Майорка. При това положение някои от неговите преследвачи ще могат да натрупат ценни точки и най-вече - така важното самочувствие в португалския курортен град.“, сподели Драгиев.

Ето какво още каза експертът по отношение на евентуалните претенденти за спечелване на титлата:

„Кои са фаворитите през тази година? Поставен под №1 за втори път в кариерата си е испанецът Пабло Кареньо Буста, доказан специалист на червено (балансът му през 2017 г. е 18 победи и 11 загуби), който миналата година загуби финала от сънародника си Николас Алмагро. Интерес предизвиква и участието на Хуан Мартин дел Потро, който стъпва за пръв на клей през настоящия сезон. Не трябва да забравяме и ветерана Давид Ферер, който е само на 13 победи от “кота” 700 в своята забележителна кариера. Домакините ще бъдат представени от общо петима състезатели в основната схема, но с най-големи шансове е първата им ракета Жоао Соуса, който до момента е стигал най-много до четвъртфинал у дома. Преди да научим шампиона в неделя ни чакат зрелищни и равностойни мачове, а със сигурност и доста изненади.“

 

 

Фейсбук коментари

DISQUS коментари