shtanga

България ще участва с трима мъже и две жени на започващото във вторник Световно първенство по вдигане на тежести, съобщава wfbulgaria.com. Шампионатът е в Анахайм, САЩ от 28 ноември до 5 декември и ще бъде в същата зала, в която през 1984 г. се състоя турнирът по щанги от Олимпийските игри в Лос Анжелис. И тогава половината свят не участва, но поради бойкот на Източния блок, начело със Съветския съюз. Сега също редица от водещите в този спорт пропускат първенството заради допинг наказания и пълна неразбория около повторни тестове години по-късно.

България обаче е сред участниците и има своите шансове. „Не искам да нагнетяваме предварително напрежение сред нашите състезатели. Проведохме добра подготовка, дано няма контузии и дано всеки съумее да даде максимума точно когато трябва. Искам отново да благодаря на личните треньорите и наставниците по места, като настоявам да изпишете имената им, защото те вършат апостолска дейност по центровете,“ заяви преди заминаването старши треньорът Иван Иванов.

Ето и кои ще представят България на Световното в Анахайм:

  ЖЕНИ:

   48 кг Даниела Пандова (от Сливен, треньор Севдалин Минчев)

   63 кг Галя Шатова (Карлово, треньор Иван Мухов)

МЪЖЕ:

   62 кг Владимир Урумов (Черно море Варна, тр. Живко Томов)

   94 кг Георги Шиков Марица (Пловдив, тр. Борислав Налбантов)

  105 кг Васил Господинов (Асеновград, тр. Лъчезар Кишкилов)

Българите заминават в събота, 25 ноември с полет през Истанбул. На шампионата в Анахайм ще участват 213 мъже и 159 жени. Часовата разлика със София е 10 ч., тъй че състезанията са след полунощ или рано сутрин българско време.

Предаде "Фокус"

Фейсбук коментари

DISQUS коментари