enduro vitosha

Над  80 са записаните до момента за участие в третото издание на екстремната вело надпревара Home Mountain Enduro 2017! Събитието е включено в календара на Столична община и се провежда, като част от активностите на София 2018 – Европейска столица на спорта. 

Състезатели от цяла България, както и няколко представители на Гърция и Унгария, ще проверят издържливостта и уменията си на колелото с над 20 километра интензивно каране през стръмни и технични пътеки изправени срещу силната конкуренция и часовника. Състезателните етапи, тази година отново ще са 4 и ще обиколят почти цяла Витоша, но ще има изненади в маршрута. 

Ендуро дисциплината е изключително интересна и все по-популярна. Състезанията представляват спускане на етапи с измерване на времето на всяка една състезателна отсечка, като всеки състезател трябва да достигне до старта на състезателните етапи на самоход. Победител става този, който успее да премине успешно през всички етапи и даде най-добро общо време.

Състезателите ще бъдат разделени в общо 5 отделни категории – юноши 15-18, мъже 19+, мъже 30+, мъже 40+ и жени, а всички участници ще се борят за примамлив паричен и предметен награден фонд, предоставен от партньорите на събитието и магазини Стената.

Предаде "Фокус"

Фейсбук коментари

DISQUS коментари