karangaaa

И как синята пропаганда използва едни и същи методи вече близо 5 години

Фернандо Каранга е виновен! Той е сред най-издирваните терористи на планетата! Неговите жестове след головете му са по-опасни от атентатите на „Ислямска държава“ и „Ал Кайда“. Това е изводът, който трябва да се направи, ако всички тръгнем да си водим по писанията на клуб от крайните квартали на столицата.

Не е нужно да обясняваме, че това са просто тънки психологически трикове, който целят дестабилизация на ЦСКА в навечерието на най-тежките битки за първенството и Купата. Нека се върнем по-назад във времето и да посочим подобни примери, които по една или друга причина, не бяха раздути по никакъв начин от „моралистите“.

  1. 1969 година – в дерби между Левски и ЦСКА при фаул на Аспарух Никодимов срещу Георги Аспарухов, навършилият наскоро 80 години Сашо Костов отива и ощипва Гунди и вика на съдията Гергинов, че Паро го е ощипал нарочно и трябва да бъде изгонен. На другия ден можете ли да познаете има ли нещо за този инцидент по медиите?!

  2. 2001 година – удар с лакът на Георги Иванов срещу Ибрахима Гай. Сенегалецът повръща цяла вечер след мача. Гонзо изгонен ли е, или пък да е наказан по видеозапис?! Медиите отразяват ли случая?!

  3. 25.10.2014 – Стойчо Младенов е уцелен със снежна топка и има опасност да получи сътресение . След третия гол на Борис Галчев привържениците от Сектор Б нахлуват на пистата. Наредбата е категорична – при повторни изцепки следва изваждане от групата. Резултатът бе „Стойчо симулира“, нахлуването е нормално, ако отворим сайтове и вестници, които по една или друга причина са първи в пропогандата анти ЦСКА.

Какъв е изводът от всичко това – подобни прийоми са добре познати на клуба от Герена и за съжаление, отново ставаме свидетели на меко казано неграмотни обяснения от страна на висша инстанция като Дисциплинарна комисия на БФС в лицето на председателя й Юри Кучев. Г-н Кучев, можете ли да обясните какво престъпление е Фернандо Каранга да се радва пред собствените си привърженици с каквито жестове си пожелае. И защо навремето Наско Сираков по същата логика не беше наказан след като си свали гащите пред Сектор Б?!

Г-н Кучев, за ваше сведения на снимката в статията Каранга прави същия жест. Датата е 2.09.2016, мачът е Оесте – Парана (3:3). Фернандо прави същия жест, наказание не последва.

Затова е крайно време от Бояна да престанат да мерят с различен аршин що се отнася до ЦСКА , Левски и Лудогорец. Всички помним настъпването на Сисиньо, реакцията му към коментаторската скамейка на Герена от 6.09.2017. Помним и средните пръсти на Моци в Ловеч преди няколко сезона. А , колеги от Спортал, това са измислени събития . Защото, ако се доверим на вашите статии единствените престъпления във футбола ни са извършени от Каранга. И в тази връзка бих искал отправя следния въпрос – ако бразилецът носеше екип със син или зелен цвят, щеше ли да бъде наказан?

Крайно време е да се научим да мерим с еднакъв аршин и да оценяваме едно от малкото хубави неща във футбола ни, какъвто, безспорно, е бразилският голаджия. Защото детската радост, когато след мачовете на ЦСКА не го пускат да си тръгне, за да се докоснат до него, представлява много повече от това как вие тълкувате жестовете на радост. Или и те станаха престъпление?!

Цветан Дерменджиев

Фейсбук коментари

DISQUS коментари