nei


Един от големите любимци на феновете на ЦСКА Неи даде интервю преди дербите между червени и сини в неделя. Голмайсторът на армейците за сезон 2007/08 е близък приятел на голямата звезда на настоящия състав на червените Фернандо Каранга. Според него именно той ще реши мача след няколко дни.Освен това той е детайлно запознат и с играта Ривалдиньо, тъй като и двамата имат престои в Португалия.
Неи, какви са очакванията за дербито в неделя?
- Това е мач от категорията непредсказуеми. Така както едните могат да играят добре, другите може да имат повече късмет. Резултът в такива дербита никога не е подчинен на логиката. Но надеждите и очакванията ми са ЦСКА да победи.
Кой е козът на червените, според теб?
- Публиката. Самата атмосфера, създавана от червените фенове предразполага играчите да се хвърлят на живот и смърт. ЦСКА е задължен да спечели, защото победа в това дерби отваря пътя към титлата. Това го установих, когато играех на Армията и играчите на ЦСКА сами ще го усетят, ако спечелят.
Какви качества е най-важно да притежават играчите, за да постигнат победа в такава среща?
- Няколко са. Концентрация, решимост и кураж. Това е ключът към успеха в срещата между сини и червени.
Приятелят ти Фернандо Каранга не спира да бележи, но от друга страна Левски се подсили със сина на Ривалдо и друг твой сънародник Паулиньо, който също показва страхотни игри. Кой смяташ, че ще надделее в този т.нар бразилски дуел?
- Мнението ми е, че Фернандо ще вкара 2 гола. Използвам случая да му пожелая успех, знам, че няма да разочарова червените привърженици в това дерби.
Ще се чуете ли преди мача да му дадеш някой съвет?
- Ако се чуем ще мога кажа единствено да танцува с топката така, както умее най-добре (смее се).
Ти си запознат с играта на Ривалдиньо, можеш ли да го сравниш с тази на Каранга?
- Според мен Фернандо е с класа над него. Много по-завършен играч що се отнася до техниката. Да не забравяме също така, че той играе чудесно с глава, така че и там Ривалдиньо отстъпва сериозно.
Какви са твоите спомени от дербито?
- Прекрасни. Няма да забравя как тогавашния ни треньор Стойчо Младенов ни мотивира за тази среща. Подготвяше ни така, че да не завърши по друг начин, освен с победа. Точно затова смятам, че в това дерби е много важна и работата на треньорите. Ако те успеят да втълпят на играчите, това което Стойчо правеше на нас, тогава трите точки са гарантирани. Няма как да забравя уникалната атмосфера, когато Машадо вкара и победихме. Именно тази победа ни отвори пътя към титлата. Пожелавам и на сегашния състав на армейците да повторят нашите стъпки тогава.

Цветан Дерменджиев

Фейсбук коментари

DISQUS коментари