cska.gerb

Бавно потъващият червен кораб има своя спасител, въпросът е шефовете да го осъзнаят

Предвид все по-черните облаци, надвисващи над всички червени привърженици, няма как да не си припомним един от последните епизоди на култовия български сериал „Под Прикритие”. Спомняте ли си момента, когато бившето ченге под прикритие и впоследствие инспектор Мартин Христов беше убит. Всички колеги плачеха за него и се обвиняваха взаимно. Тогава Комисарят от ДАНС каза „Има само едно решение”. И точно в този момент се появи Комисар Попов, персонаж, изигран блестящо от големияактьор Владимир Пенев. Появи се и всички застанаха зад него, особено след думите му „Който е с мен е добре дошъл на борда, който се колебае, да слиза, докато е време..”. С една реч плени всички отчаяни лица.

Подобна е ситуацията и в ЦСКА. Излишно е да казваме и да дъвкаме непрекъснато очевадни факти. Румънецът Йорданску очевидно не става за червения клуб. С нелепите си приказки, че в отбора има играчи, които не стават, той просто си затвори всички врати към настоящия състав и няма право да изисква каквото и да било от тези футболисти. И позволявайки си да повторя репликата на същия Главен Комисар Бенишев във въпросния епизод, има само едно решение. В случая то се казва Стойчо Младенов. Капитанът, който да поведе бавно потъващият червен кораб и този, който може да върне усмивките на „Българска армия”. Човекът, който може да обедини тотално разцепената на две червена съблекалня.

Едва ли е нужно да припомняме, че през 21-и век ЦСКА няма по-успешна личност начело от бившия национален селекционер. Човекът, който с играчи от плажа и начело на клуб с над 30 милиона дългове беше пред добре смазаната машина на Лудогорец в класирането на първенството. Атаките за комисионите и стилa му на игра просто не минават. Всеки трезвомислещ човек, поглеждайки фактите ще види, че Стойчо е вкарал над 15 милиона евро в клуба от играчите, които той сам създаде и впоследствие клубът продаде за милиони. За справка Велизар Димитров, Емил Гъргоров, Ней, Жоао Карлос, Серджиу Буш и много други. Враговете на ЦСКА не го искат, разбираемо е, Младенов много пъти е тровил съня им. Казва истината в очите, оплюван е, гони мениджъри пиявици и псевдо легенди от Армията, става комисионер, побеждава с не толкова открит и атакуващ футбол, пак е лош. В тази връзка нека попитаме, „красивият” и „атрактивният” футбол на Йорданеску, Янев, Галин Иванов донесе ли необходимите резултати на ЦСКА? Успя ли да обедини отбора в юмрук и да накара футболистите да играят като едно цяло?

Оттук нататък топката е в полето на Гриша Ганчев. Той показа, че ЦСКА е кауза, за която ще се бори докрай, направи много за тази година. А това, за което мечтае, той и червените привърженици най-много – армейците да станат хегемон в България и българският Шахтьор Донецк,е на една ръка разстояние. Тоест, капитанът на кораба е близо, трябва само да бъде потърсен. Всичко останало е продължаване на „красивия” и „модерния” футбол, но все така далеч от изконните на ЦСКА цели.

Цветан Дерменджиев

Фейсбук коментари

DISQUS коментари