angliq

Англия излиза днес да довърши мисията си срещу Словения в световна квалификация от група F. Победа за Трите лъва на "Уембли" подпечатва директната виза за мондиала в Русия догодина. Англичаните са без загуба в кампанията, а у дома са 4 от 4. В световни квалификации домакините за последно не спечелиха през 2012 срещу Украйна (1:1), а следващите 8 срещи ги взеха с голова разлика 24-2.

Логично настроението в Англия е за успех. "Преживели сме какво ли не, но е немислимо да се провалим в подобна ситуация. Дори не мога да си го помисля", заяви легендата Боби Чарлтън. Шампионът от Мондиал'6б посети тима на тренировъчната база "Сейнт Джордж Парк".

"Желанието ми е да завършим по впечатляващ начин кампанията. Досега отборът се справи на ниво, но потенциалът му е много по-голям. Липсват ни контузени футболисти, Деле Али е наказан и ако сме в оптималния си състав, би било различно. Не се оплаквам, защото това са нормални неща. В последния си мач на "Уембли" искам играчите да се забавляват и в същото време да направят феновете ни щастливи", заяви селекционерът на Трите лъва Гарет Саутгейт.

Англия за общо 6-и път се изправя срещу тима от бившата югославска република, като балансът на островитяните е 4-1-0.

Ситуацията в групата е такава, че Словения, (14), Словакия (15) и Шотландия (14) са в битката за място на баража. Селекционерът на балканците Сречко Катанец е наясно с трудната мисия да отмъкне нещо от "Уембли", при положение че Англия е в серия от 13 поредни победи в официални мачове тук, а от 22 квалификации нямат загуба в Лондон от 2000 г.

Неприятната новина е за феновете. Обявената 24-часова стачка на метрото ще превърне в кошмар придвижването до и от стадиона. Това означава, че от 16 часа местно време (срещата започва в 19:45) спирката на "Уембли" няма да работи. "Извиняваме се за неудобството, но тази акция бе планирана", съобщиха от най-стария метрополитен в света.

Предаде "Фокус"

Фейсбук коментари

DISQUS коментари