cska 06.02

ЦСКА ще използва националния коефициент в евротурнирите, в случай че се класира този сезон. Ставката на България е 3,825. Според новата регулация на УЕфА клубовете трябва да участват в надпреварите само на база на своя коефициент, без да се добавя част от държавния, както беше до момента. Изключение обаче се прави, когато клубният коефициент е с 20% по-малък от националния. В това изключение попадат всички родни отбори, с изключение на Лудогорец, който има 37,000 и заема 37-о място в Европа в момента. Държавният коефициент е 3,825 и ЦСКА, както и всички други наши участници освен разградчани, ще приемат именно тази ставка. Клубният показател на армейците е 0,500. Най-висок е този на Ботев - 2,500, Берое има 1,500, а Левски - 1,250.

В случай че ЦСКА се класира за евротурнирите, ще е поставен само в първия кръг, без значение в коя надпревара участва - Шампионската лига или Лига Европа. От втория кръг нататък армейците вече ще са в графата на не-поставените. Същото се отнася и за Левски, Берое, Ботев и другите евентуални евроучастници освен Лудогорец.

Първото място в шампионата осигурява участие в първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Вторият в Първа лига, победителят в баража за евроучастие и носителят на Купата на България пък ще стартират от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

Първите мачове на родния участник в ШЛ ще са на 10/11 юли и 17/18 юли, а жребият е на 19 юни. Отборите ни в ЛЕ пък ще стартират на 12 и 19 юли, а жребият пак е на 19 юни.

Предаде "Фокус"

Фейсбук коментари

DISQUS коментари