Hubbchev

Бронзовият медалист от САЩ1 94 Георги Георгиев-Гецата заяви, че България може да постигне положителен резултат в домакинството си на петлите в събота. Цели 4 сезона (1991-1995) от своята кариера той носи екипа на френския Мюлуз (114 мача, 23 гола).

"Надявам се да изиграем нов силен мач вкъщи. Имаме големи шансове да направим нещо, тъй като франция не идва с най-добрия си отбор. Имат контузени. Няма ги Дембеле, Погба, Марсиал, Косчел-ни. Ако и стадионът се понапълни, това ще е допълнителен импулс за момчетата. България има нужда от такива двубои", коментира Гецата пред "Тема Спорт".

"Загубата в Беларус през юни беше разковничето. Ако бяхме спечелили там, сега щяхме да сме замесени сериозно в битката. Представете си какво щеше да бъде с тези три точки. Истината е, че отборът ни не е постоянен. Върху това трябва да се работи. Има разлика от играта му вкъщи и навън. Но при всички положение е по-добре от това, което беше преди 6-7 години. Тогава не можехме дори да бием на "Васил Левски", а сега имаме 4 домакински успеха в тези квалификации", добави бившият футболист на Ботев Пд и ЦСКА.

"Петър Хубчев е точният човек за националния отбор и трябва да остане и за следващите квалификации. Предполагам че ръководството на БфС ще се съобрази с хорското мнение. Нямаме големи индивидуалности, но имаме силен колектив", каза още Георгиев. Той говори и за представянето на петлите.

"Изненадващо Франция не успя да бие Люксембург, като накрая можеше и да загуби. От това, което чета във френските медии, те са крайно мобилизирани и амбицирани да се класират. Разполагат с огромен потенциал. Като футболисти имат един от най-силните тимове в света. Но имат проблеми и това се видя не само с Люксембург, но и при загубата им от Швеция. Имат слабости най-вече в защита и трябва да се възползваме от това. Не трябва да им даваме много пространства, защото са опасни. Разчитаме много на публиката. Ако се съберат 30 хиляди, ще бъде добре. Само така може да се възроди българският футбол".

 Предаде "Фокус"

Фейсбук коментари

DISQUS коментари