hubchevvvv2

„Националния отбор е играл и без Стоичков, и без Костадинов, и без Сираков... Играл е и без Попов и Чочев. Сигурно липсата им ще се отрази, но не смятам, че това ще е водещото и ще бъде повод за оправдание", отсече селекционерът Петър Хубчев и призна, че към момента той и щабът му нямат готов вариант как и с кого ще заменят двамата основни футболисти, които са наказани за двубоя с франция в събота. Легендарният защитник още не е и наясно и със състава, на който ще заложи за двубоя с „петлите".

„Още не съм се подготвил със заместници на Попов и Чочев. Нямам яснота за състава. Винаги така сме процеди-рали. Стремим се да гледаме повече мачове на националите на живо или по телевизията на тези, които играят в чужбина, но съставът го правим до последната тренировка на лагерите", разкри Хубчев.

Той се подразни на журналистически въпрос, свързан с аналогията във фамилиите на Георги Костадинов и Емил Костадинов и отказа да даде публично оценка на халфа, който се разписа в три поредни мача за България.

„Казал съм му, но не бих повторил пред медиите, как оценявам Георги Костадинов", тросна се легендата.

„За мен франция е от най-силните отбори в света. Аз обаче и като футболист, и като треньор не съм отдавал значение срещу кой играем. Мотивацията трябва да е еднаква срещу всички. Винаги сме имали притеснения от поведението на играчите на тренировка, от моментното им състояние..., но не и от противника. И сега е същото", каза още селекционерът, който избегна паралелите между великите мачове с франция в миналото и предстоящия двубой. Въпреки това той си пожела тимът да положи нужните усилия, за да запази добрата статистика срещу „петлите" вкъщи, както и тази срещу Люксембург, срещу чийто отбор имаме само победи.

„Не смятам, че историята или традициите са определящи в поведението на отбора за дадена среща. Те са важни за медиите, но самите футболисти, сигурен съм, не отдават такова значение. Но ние разчитаме на традициите и срещу франция и Люксембург и искаме да ги запазим. Думата класиране не се споменава и не се е споменавала от самото начало, откакто аз съм в отбора. Искаме да подготвим отбора за определения мач. Така работехме -в детайли за всяка среща", коментира бронзовият медалист от Щатите.

 Предаде "Фокус"

Фейсбук коментари

DISQUS коментари