cska pobeda

ЦСКА посреща Верея днес на "Армията" като едноличен лидер 8 първенството. Двубоят започва в 20:00 часа, а червените ще опитат да продължат успеижата си серия отпреди паузата и да постигнат 6-а поредна победа. На тяхно разположение са последните две летни попълнения - централният защитник Александър Барт и вътрешният халф Раул Лое. Както "Тема Спорт" съобщи в аванс, двамата бяха картотекирани без проблеми вчера и попаднаха в групата на Стамен Белчев за двубоя с Верея. Барт и Лое записаха неофициален дебют - по едно полувреме, в контролата с Марица (3:1).

Гостите от Стара Загора, макар и раздирани от финансови проблеми, направиха силен старт и в момента заемат 5-о място, като са само на три точки от ЦСКА. Малката разлика между двата отбора обаче далеч не означава, че двубоят на "Армията" ще е равностоен. Ако домакините влязат с правилната настройка в срещата, то най-логичното е да окупират съперника и основната им задача да е разбиване на верейския бетон. Гостите не си правят илюзии, че могат да се надиграват с ЦСКА, и ще действат подчертано дефан-зивно в опит да измъкнат нещо.

Все пак Верея разполага с някои добри играчи, особено в предни позиции, и би могъл да е опасен на контраатака, ако получи   свободни   пространства, футболисти като Елиаш, Домовчийски и Андонов са доста опитни и червената отбрана трябва да е с едно наум за тях. Фенуш също се представя на ниво от началото на сезона, така че Верея в никакъв случай не бива да бъде подценяван и отписван. ЦСКА неведнъж подхождаше аристократично към мачове, в които се считаше за "тежък" фаворит, и се опарваше. Срещу червените ще бъдат хвърлени куфарчета от трета страна, чрез които ще се търси допълнителен стимул за спиране на армейския поход към титлата. Едва ли някой има съмнения кой обещава премии на съперници на ЦСКА и е превърнал това в своя практика от години.

На Илиан Илиев обаче не му върви като треньор в гостуванията на армейците и в 7-те си визити има 7 загуби с Черно море, Берое и Левски. Сега ще изведе 4-ти отбор в Борисовата градина. Именно Илиан е голямата фигура във Верея, сериозен треньор, чието ниво е далеч по-високо от това на тима, който води в момента.

Предаде "Фокус"

Фейсбук коментари

DISQUS коментари