delia rossi

Делио Роси официално е новият треньор на Левски. Вчера италианецът подписа своя договор за 2 години, като след това представи своя екип, в който ще влязат цели 6 помощници, плюс още един преводач, който обаче пак е футболен човек - Тодор Симов.

След това Делио Роси даде първата си медийна изява, в която направи впечатление на добре уравновесен, спокоен човек, който не иска да дава гръмки изказвания. „На 57 години съм, имам три деца, женен съм. Радвам се да дойда в България", започна специалистът.

„Имах и други оферти, но президентът на Левски ми показа, че ме иска на всяка цена. Това ме накара да избера Левски. Няма да давам обещания. Собственикът ме помоли да изградя един нов стил на игра и организация и така да вървим напред. Аз не съм магьосник и трябва с работа да постигнем резултати. Надявам се да имам достатъчно време за работа, защото не можем да тичаме без да сме се научили да ходим. Ще се опитам да направя Левски един отбор на високо ниво. Не знам колко време ще ми трябва, но ще го постигна. Искам винаги да търся победата. Най-важното е феновете да виждат един стил, който е разпознаваем. Така ще дойдат и победите", коментира още Роси.

„Искам да ви се извиня, че не говоря български, защото допреди седмица не знаех, че ще бъда треньор на такъв голям отбор във вашата страна. Искам да бъда оценяван от това, което правя а не това което говоря. В последните 19 години съм работил изцяло в Италия. Аз съм човек, който иска да се доказва и обичам предизвикателствата и така дойде момента да поема ново като предложението на Левски. Не съм слушал никого за съвет. Аз съм отговорен за всички ситуации", заяви още специалистът.

Роси заяви, че вече е изгледал няколко мача на отбора и смята, че предстои доста работа, за да се подобри НИВОТО. Треньорът възнамерява първо да се запознае добре с наличните футболисти и след това, ако сметне, че има нужда от нови играчи да се обърне към ръководството за попълнения.

"Изгледах няколко мача на Левски - има да се работи доста. За момента ще се запозная с футболистите, които имаме, и то в кратки срокове. След това ще кажа характеристиките на играчите, които са нужни. Преди да се търси, трябва да видим какво имаме вкъщи. Понякога от бързане стават грешки. Един отбор трябва да е добър в двете фази на играта. Отбор, който печели, не играе само в атака. Един човек трябва да бъде оценяван за всички неща, които е направил в живота си. Искам уважение и давам уважение", завърши Роси.

Предаде "Фокус"

Фейсбук коментари

DISQUS коментари