montana

Огромни суми заложени за победата на "белите" при 3:3, пише на първа стпраница вестник "Меридиан мач". Прокуратурата започва разследване на мача между Монтана и Славия (3:4) заради съмнения за черно тото, научи „Меридиан Мач". До тези действия се стига в резултат на 33-страничен доклад, изпратен от УЕФА до БФС. Документът пък е предаден от футболния съюз до разследващия орган. Срещата се игра на стадиона в Ловеч на 15 април и завърши 4:3 за „белите", като до 62-ата минута символичните домакини от Монтана водеха 3:1.

УЕФА цитира данните от Системата за откриване на измами при залагания, сочещи недвусмислено, че „провеждането или резултатът от тази среща са били неправомерно повлияни с оглед получава нето на печалби от корупционни залагания". За постигането на по-голяма достоверност и представителност са използвани данните на повече от 550 световни букмейкъри. УЕФА отбелязва, че още реди мача в български букмейкър се получават неимоверно големи залози за загуба на Монтана, които довеждат до срив и неестествено ниски коефициенти за победа на гостите. Това не може да се обясни с някакви драстични промени в състава защото Монтана залага на малък брой млади играчи. „При противниците им липсваха някои титулярни играчи от тяхната стартова листа, което единствено поражда съмнения относно почтеността на този мач", се казва в писмото от евро-централата.

Големите пари за срещата се изсипват на живо в последните 25 минути от срещата при резултат 3:3. Тогава коефициентите за загуба на Монтана не нарастват с приближаване края на мача, което е нормална реакция в подобна ситуация, а напротив -рязко започват да падат. Чак след 4:3 в 82-ата минута букмейкърите връщат коефициентите на обичайните нива, а последвалото „замръзване на срещата показва, че нередностите са завършили.

„Меридиан Мач" научи, че от прокуратурата вече са уведомили ръководствата на Славия и Монтана за разследването, а още през следващата седмица ще бъдат проведени и първите разпити на играчи, взели участие в срещата.

Предаде "Фокус"

Фейсбук коментари

DISQUS коментари