StZagora Coca Cola Cup2

СУ "Димчо Дебелянов"е 4-то ОУ "Кирил Христов"

Този уикенд станаха ясни имената на финалистите от още два региона, част от ученическото първенство по футбол „Купата на Coca-Cola”. За участие в тазгодишния финал на турнира се класираха отборите на СУ "Димчо Дебелянов"от Бургас и4-то ОУ "Кирил Христов" от Стара Загора.

В съботния ден футболният празник се състоя в Бургас за пета поредна година. 27 отбора се включиха в надпреварата, а по време на мачовете завидни умения на зеления терен показаха и отборите на СУ „Любен Каравелов“ (Несебър) и бургаските ОУ „Петко Р. Славейков“ и СУ „Добри Чинтулов“, които се класираха съответно на второ и трето място.

Старозагорци също се представиха блестящо по време на полуфинала на шампионата за региона, като второ място заеха 4-то ОУ "Васил Левски", Чирпан, а момчетата от 2-ро ОУ "Петко Р. Славейков" и 5-то ОУ "Митьо Станев" си поделиха третото място.

По традиция за всички фенове на красивата игра, дошли да подкрепят състезаващите се отбори, бяха организирани забавни предизвикателства. Момичетата и момчетата, които се включиха в тях, си тръгнаха със страхотни награди. Освен това, най-запалените фенове на FIFA, имаха възможност да се включат в специалнияFIFA турнир,който се провежда паралелно с мачовете на игрището. Най-добритеFIFAиграчи от всеки град също ще пътуват за финала на „Купата на Coca-Cola” през юни в Русе, за да демонстрират уменията си по виртуален футбол.

Футболните срещи продължават и през май и юни. В първата събота на май Велико Търново ще излъчи своя финалист, а уикенд по-късно (13-ти май), ще стане ясно и името на най-добрите момчета на терена от варненска област. Последните два полуфинала ще се състоят на 27-ми май в София и 3-ти юни – в Русе.

Повече информация можете да намерите на Фейсбук страницата на „Купата на Coca-Cola”:https://www.facebook.com/CopaCocaCola.bg и на:https://kupata.bg/.

Фейсбук коментари

DISQUS коментари