Arjen Robben5

Капитанът на националния отбор на Холандия Ариен Робен призова съотборниците си да вярват в победите над Франция и България в предстоящите два квалификационни мача, които биха отворили широко вратите на „лалетата" към класиране на световното първенство през следващата година. „Оранжевите" са трети в група А, като изостават на 3 точки от лидерите Швеция и Франция при четири оставащи мача до края. Поражение от Франция обаче ще сложи практически край на надеждите на тима на Дик Адвокаат за директно класиране на Мондиала в Русия.

„Разбира се, че Франция е много качествен тим, но не искам да говоря за тях. Не смятам, че трябва да мислим, че ние не сме добри. Трябва да бъдем убедени в нашите си качества и да вярваме, че можем да победим", каза Робен.

„Аз винаги гледам позитивно на нещата. Сигурен съм, че ще бъде трудно срещу Франция, но ако смятаме, че те са подобри от нас, по-добре да си седим у дома. Трябва да отидем в Париж уверени. Ситуацията ни сега е като тази преди световното първенство през 2014 година. Ако вярваме в нещо и имаме нужната амбиция, можем да стигнем далеч", отбеляза суперзвездата.

Три дни след двубоя с „петлите" Холандия приема нашият национален отбор с амбицията да вземе реванш за загубата в София с 0:2 през март.

 Предаде "Фокус"

Фейсбук коментари

DISQUS коментари