Koenigsegg Owners Tour 2017

След миналогодишното пилотно издание на Koenigsegg Owners Tour (среща на собствениците на Koenigsegg), в което участваха 15 клиентски коли на придобилата статут на легендарна автомобилна компания, в мероприятието за 2017 година участие взеха 19 автомобила, в това число и първата закупена кола- CCR през 2001 година, както и най-новата, доставена на клиент. 

“Тазгодишната среща на Koenigsegg беше удивителна”, коментира Кристиан вон Кьонигзег, основател на компанията. “Толкова много хора докараха своите автомобили Koenigsegg от целия свят в нашата страна и се насладиха на компанията с хора с общи интереси.” 

Koenigsegg CCR е двуместен спортен автомобил с твърд таван, който при желание от страна на водача или неговия спътник, може да бъде разкачен и прибран под предния капак. “Тялото” на CCR е направено от композитен материал, а двигателят му е V-образен, осемцилиндров алуминиев двигател с работен обем от 4.7 литра. 

Максималната мощност, която може да генерира двигателят на CCR е 806 конски сили при 6 900/мин. Максималният въртящ момент на агрегата от 920 Нм е “нечовешки” и се регистрира при 5 700/мин. Ограничителят на двигателя се включва едва при 7 600/мин, ускорението от 0 до 100 км/ч може да бъде осъществено за 3.2 секунди, а максималната скорост на движение е почти 388 км/ч. 

Източник: http://www.auto-press.net

Фейсбук коментари

DISQUS коментари