Nissan LEAF5

• Иконата на Nissan Intelligent Mobility идва с повишена мощност, увеличен пробег, по-добри технологии за безопасност и свързаност, вградени в най-модерния и достъпен 100% електрически автомобил на планетата

• От днес, по повод европейското пазарно лансиране на модела, се предлага ексклузивната версия Nissan LEAF 2.ZERO

Nissan представи новия Nissan LEAF в Европа, следващото поколение на най-продавания в света автомобил с нулеви вредни емисии. Въплъщавайки фирмената визия Nissan Intelligent Mobility, този нов модел е обновен, за да предложи по-голям пробег, динамичен дизайн, усъвършенствани технологии за подпомагане на водача и подобрена свързаност.

Представяйки LEAF на Nissan Futures 3.0 в Осло, Норвегия, Филип Сейлард, старши вицепрезидент по продажбите и маркетинга в Nissan Европа, заяви: „Новият Nissan LEAF е най-модерният и достъпен 100% електрически автомобил на планетата. Той е иконата на Nissan Intelligent Mobility, нашата визия за бъдещето. Това е автомобил, който ще ви накара да се почувствате по уверени, по-развълнувани и по-свързани от всеки друг масов електромобил в историята. Той е невероятен.”

Nissan Intelligent Power: електрическият задвижващ тракт, който ви осигурява по-голям пробег и повече вълнение
Новият Nissan LEAF предлага увеличен пробег от 378км* с едно зареждане, позволявайки на водачите да се наслаждават на по-дълги пътувания, свързани чрез разширената европейска CHAdeMO Quick Charging мрежа. В същото време новият електрически задвижващ тракт предлага също мощност от 110kW и въртящ момент от 320 Нм, подобрявайки ускорението и удоволствието от шофирането.

Nissan Intelligent Driving: технология, проектирана да подобри удоволствието от пътуването, безопасността и да намали стреса

По-интелигентни технологии
Новият Nissan LEAF е оборудван с внушителен технологичен пакет, включително усъвършенстваната система за подпомагане на водача ProPILOT, която гарантира уверено, по-комфортно управление. ProPILOT използва кормилното управление, спирането и ускорението, за да подпомага водача при движение в една лента в задръстване или на магистрала. В бавно движещ се трафик той позволява на новия LEAF автономно да намалява скоростта или да спре изцяло. След това той възобновява следването на предходния автомобил, когато трафикът потегли. Включен е също ProPILOT Park - система, която предлага напълно автономно паркиране.


По-добър контрол, по-малко напрежение
Революционната технология e-Pedal в новия Nissan LEAF трансформира начина, по който хората шофират, като им дава възможност да потеглят, ускоряват, намаляват и спират – само чрез увеличаване или намаляване на натиска върху педала на газта. Когато вдигнете крака си от педала на газта, автоматично се задействат хидравлични и фрикционни спирачки, които спират автомобила на място и регенерират отделящата се по време на спиране енергия, която се насочва към батерията. Автомобилът остава на място, дори да спре на стръмен наклон нагоре или надолу, докато педалът на газта не бъде отново натиснат, намалявай стреса по време на шофиране, както никога досега.

Nissan Intelligent Integration: свързване на енергията на батерията с обществената инфраструктура

Новият Nissan LEAF не е само електрически автомобил
И все пак новият Nissan LEAF е много повече от само 100-процентов електрически автомобил. Той е мобилен захранващ уред, снабден с уникално двупосочно зареждане. Това означава, че той може да отдава енергия за захранване на заобикалящия го свят, свързвайки се с домашната или офисна електрическа мрежа. Той дори може да върне всеки допълнителен електрически заряд, за да зареди и стабилизира местната енергийна мрежа благодарение на иновативната технология Vehicle to Grid на Nissan.

Стилен отвън…
Окото привличат не само модерните технологии в новия Nissan LEAF. Елегантен профил, остър, динамичен вид и отлична аеродинамика го правят естетически привлекателен за европейските клиенти. Всеки, запознат с дизайнерските характеристики на Nissan, ще разпознае отличителната бумеранг форма на фаровете, V-motion потока отпред, характерната радиаторна решетка в ярко синьо и сините детайли в задната броня.

…и отвътре
Новият Nissan LEAF е с напълно променен интериор, който е фокусиран върху водача и съчетава интелигентно оползотворяване на пространството с оптимална функционалност. Преден панел във формата на „реещо се крило” и ярко сини шевове на седалките, арматурното табло и волана създават спокойна атмосфера и чисто усещане за качество. В същото време новият 7-инчов, пълноцветен (TFT) дисплей подчертава основните характеристики, включително технологията Safety Shield, средство за отчитане на наличната мощност и информация от аудио и навигационните системи. За подобряване на свързаността са интегрирани също Apple CarPlay и Android Auto*(в зависимост от пазара).

Уникална версия по повод европейското лансиране на модела
За да отбележи старта на европейските продажби на второто поколение Nissan LEAF, от днес започват продажбите на уникална версия: новата лимитирана серия Nissan LEAF 2.ZERO. Тази версия е първият модел в Европа, който ще е изцяло оборудван с технологията ProPILOT на Nissan, която осигурява най-увереното и комфортно изживяване зад волана. Доставките на автомобилите ще започнат от началото на 2018.


Технически характеристики на новия Nissan LEAF

Екстериор

Обща дължина (мм)
4480
Обща широчина (мм)
1790
Обща височина (мм)
1540
Междуосие (мм)
2700
Широчина на следата отпред/отзад (мм)
1530-1540/1545-1555
Минимален пътен просвет (мм)
150
Коефициент на съпротивление (Cd) 
0.28
Гуми
205/55R16 или 215/50R17
Багажник (VDA)
435 л

Тегло/капацитет
(кг)
Собствено тегло
1490-1520
Капацитет
5 пътника
Брутна тегло на автомобила
1765-1795

Батерия

Тип
Литиево-йонна батерия
Капацитет
40 kWh

Електрически мотор

Име
EM57
Максимална мощност
110 kW (150 к.с.)/3283~9795 об./мин
Максимален въртящ момент
320 Nm (32.6 kgf・m)/0~3283 об./мин

Представяне

Пробег
378 км (NEDC KM)
Време за зареждане (нормално зареждане)
16 ч (3 kW) – домашна ел. мрежа

8 ч (6 kW)
5,5 ч (* нов 7 Kw)
Време за зареждане от предупреждение за изтощаване на батерията до 80% (бързо зареждане)
40 мин (50kw)


LEAF 2.ZERO съдържание

378 км / 235 мили (пробег по NEDC цикъл)*
6.6kW бордово зарядно

ЕКСТЕРИОР:
17” алуминиеви джанти
Затъмнени странични прозорци
Електрически сгъващи се странични огледала, оцветени в цвета на купето
B-колана в черен гланц
Предни фарове за мъгла
Халогенни фарове с LED DTRL и ръчно изравняване на височината на светлинния сноп
Асистент за дългите светлини на фаровете
Хромирани дръжки на вратите
Заряден вход с осветление

ИНТЕРИОР:
7" TFT екран & аналогови уреди
Седалки: рециклирана вълнена материя, черен цвят
Кожен волан с бутони
Джобове в облегалките на седалките DR + AS
Механична пътническа седалка (плъзгане + накланяне)
Сгъващи се задни седалки (60/40)
Централен подлакътник отпред

КОМФОРТ & УДОБСТВО:
e-Pedal
i-Key & PES (старт бутон)
Електрическа паркинг спирачка
Огледало за обратно виждане (с автоматично затъмняване)
Автоматична климатична система
Сензор за автоматично включване на фаровете и стъклочистачките + Функция „Изпращане” на фаровете + Автоматично включване на аварийните светлини
Предни и задни електрически прозорци
Сенници с осветление
Регулируем във височина волан
12V вход (x1) + USB вход (x1)

АУДИО & ТЕХНОЛОГИЯ:
NissanConnect EV 7" (NAVI + DAB + IPOD_CON + BTSA + VR (SIRI PH_2) + S-PHONE_CON (ANDROID +CARPLAY)/без CD, в зависимост от страната/
Intelligent Around View монитор със засичане на движещ се обект (MОD), Intelligent Driver alertness
Паркинг сензори (предни и задни)
6 високоговорителя

ProPILOT
Интелигентен круиз контрол
Разпознаване на пътни знаци

БЕЗОПАСНОСТ
ABS + EBD + Brake Assist + Hill Start Assist
6 въздушни възглавници (отпред, отстрани, въздушни завеси)

ISOFIX
Интелигентен контрол на траекторията
Интелигентно аварийно спиране (IEB) с разпознаване на пешеходци
Предупреждение за напускане на пътното платно / намеса
Предупреждение за напречен трафик отзад
Предупреждение за сляпа точка

Източник: http://www.auto-press.net

Фейсбук коментари

DISQUS коментари