Honda HR V

Honda работи по изцяло електрически вариант на модела си Honda XR-V, което се вижда от папарашки снимки в китайската преса. Моделът Honda XR-V е китайската версия на глобалния модел на японците Honda HR-V, която се прави от съвместното предприятие в Поднебесната империя Dongfeng-Honda. Засега няма много информация около варианта Honda XR-V EV, но според публикациите той може да излезе на пазара в Китай през следващата 2018-а година. 

Honda не наблягаше много в разработките на изцяло електрически автомобили преди, а повече в областа на хибридите и горивните клетки /fuel cells/. Но една сериозна компания като Honda не може да обърне гръб и да не реагира на растящото търсене и пазар на изцяло електрическите автомобили и това се вид и от дебюта на Honda Clarity EV по време на автосалона NYIAS 2017-а в Ню-Йорк. Сега е ясно, че компанията работ върху по-малък и ценово по-приемлив електромобил базиран върху модела XR-V.

Досега държавната подкрепа в Китай от централно и локално ниво мотивираше местните производители да развиват предлагането на електромобили, но скоро тя ще бъде променена. Политиката по отношение на електромобилите в Китай по-нататък ще се базира на квотна схема за търговия с тях. Вместо да се подкрепя пазара за електромобили ценово, китайският дългосрочен план за “озеленяване” на автомобилния парк на страната ще се базира на задължителни “зелени” автомобили за компаниите. 

Сегашното ниво на електрификация на модела Honda HR-V/Honda Vezel’ е пълен хибрид. Предлаганият в Япония модел има силов агрегат съставен от 1.5-литров бензинов двигател i-VTEC с мощност 132 к.с. и въртящ момент от 156 Нм и електромотор с мощност 30 к.с. и въртящ момент от 160 Нм. Той осигурява среден разход на гориво на машината от 3,85 л на 100 км/път, измерен по тестовия цикъл JC08.

Източник: http://www.auto-press.net

Фейсбук коментари

DISQUS коментари