nuTonomy

PSA и nuTonomy- един от лидерите в областта на разработката на софтуер за автономно управление на автомобили, обявиха, че са постигнали стратегическо споразумение, според което още през есента на тази година, в Сингапур ще започнат тестове на изцяло автономни коли. 

За нуждите на изпитателната програма, която се очаква да започне през септември, от Peugeot и nuTonomy ще подготвят специално доработени представители на модела 3008, който беше обявен за Автомобил на годината 2017 на Европа. Флотата представители на SUV модела ще бъде дооборудвана с необходимия за функционирането на системите на nuTonomy хардуер, като той ще бъде синхронизиран и с набор специално разработени сензори.

Новото сътрудничество на PSA следва стратегията на компанията за превръщането й в предпочитан вариант за мобилност от потребителите в целия свят, която беше заложена в анонсираният през април миналата година план за развитие Push to Pass. Новата инициатива на PSA и nuTonomy е и част от програмата AVA (Autonomous Vehicle for All) на френския автомобилен гигант, целта на която е въвеждането на изцяло автономни превозни средства.

Източник: http://www.auto-press.net

 

Фейсбук коментари

DISQUS коментари