Стойчо ли е проблемът?

02 September 2012 | 20:31
Стойчо ли е проблемът?

Ясно е, че да биеш турко-подуянското отборче от Велико Търново, дето до неделя нямаше вкаран гол откакто Веселин Маринов беше солист на група „Импулс", не е голяма работа. И със сигурност не означава, че Стойчо Младенов е голям треньор, макар до съвършенство да владее тактиката на Андре Вилаш-Боаш 6-4-0. Сигурно е нещо по португалска линия.

В последно време обаче натрапчиво се забелязва тенденцията свои и чужди да убеждават „армейската" публика колко вреден е Стойчо за ЦСКА. Делиормански президенти и драскачи с цифри в името на малотиражката не спират ден след ден да обявяват синеокия убиец на Гробелар за тумор, гепач и мижитурка. Сякаш него разследва УЕФА, той не плаща заплатите на чистачките и тока на Панчарево и трупа дългове на гърба на 31-кратните шампиони.

Драги ми смехурковци, ние познаваме Младенов много добре. Няма нужда да ни напомняте за Торпедо и Галатасарай. Все пак се обръщате към публиката на ЦСКА, в нея няма малоумници и митомани, като онзи мустакат легист, който в полуоргазмен възторг обяви едно жалко финтче на забравения от всички Валери Домовчийски срещу Шалке 04 за „най-доброто изпълнение в турнира за Купата на УЕФА в последните пет години".

Ние умеем и да ценим легендите си, и да знаем точната им цена. Не сме като лепиларите и чичковците с тортичките от Подуяне, които в четвъртък молят Гонзо да се откаже от футбола за да не излага, а в събота му правят олтарчета в мизерните си домове, защото оня левак Беконо е изпуснал топката в двата му леви крака за 1:1.

Не сме ние тези, които първо препикават русокосата Виктория, а след това се гърчат в умиление пред напъните й да обясни колко мрази „чорбата". Нима ние изпадаме в безпаметна мастурбация пред опитите на видинския картечар да разстрелва прасета, а месец по-късно го обявяваме за троянски кон и агент-провокатор на дилърчетата от „София-запад".

Публиката на ЦСКА е наясно, че Стойчо Младенов не е Ринус Микелс. Не сме учили в Подуяне и можем да сметнем, че спечелил само 40% от последните си 12 мача за първенство. Не очакваме от него да отстрани Челси в Шампионската лига. Е, мислехме, че поне Мура ще отстрани, но нейсе. Важното е друго - че сме наясно с чувствата си.

Стойчо може да е специалист с лимитирани възможности (между другото далеч, далеч над средните), но е подходящ, истински и обичан. А това е най-важното - ние знаем кого обичаме и кого мразим. Не чакаме да ни го напишат в някой вестник. Не ни казвайте кой е проклятието на ЦСКА, няма да ни убедите, че е Младенов. Дяволът не е толкова червен, червен е само носът му от къркане на боклукчийско уиски.

Кольо


От същата категория