Начална страница Интервю Миодраг Йешич пред Sport1.bg: Имахме различни виждания с шефовете на Литекс

Миодраг Йешич пред Sport1.bg: Имахме различни виждания с шефовете на Литекс

27 May 2014 | 15:01
Миодраг Йешич пред Sport1.bg: Имахме различни виждания с шефовете на Литекс

 Съжалявам единствено, че загубих от синия лагер

Вече бившият треньор на Литекс Миодраг Йешич даде голямо интервю пред Sport1.bg. Той разкри, че е имал различни виждания с ръководството на оранжевите, които в крайна сметка са довели до раздялата. Той обаче подчерта, че не е бил уволняван и че си тръгва с най-топли чувства от Покрития мост.

 

Г-н Йешич, защо се стигна до раздялата ви с Литекс?

- Първо, искам да кажа, че се начетох на много неверни неща в последните два дни, но истината е една и тя бе казана от Стойчо Стоилов. Договорът ми изтече и решихме да не го подновяваме. Не съм бил уволнен. Контрактът ми бе за два месеца с опция за продължаване с още 1.5 година. След последния мач се разбрахме да седнем и обсъдим дали ще се стигне до подновяването му. Разговорът се състоя вчера и всички разбрахте резултата. Не е имало никакви скандали или сензация. 

Какво си казахте на въпросната среща с Гриша Ганчев?

- Говорихме и обсъдихме дали можем да продължим да работим заедно в бъдеще. Не успяхме да се разберем, и така се стигна до раздялата ни. Но сами виждате, аз моята цел я изпълних. Когато дойдох имахме само две точки и нито един отбелязан гол в плейофите. Ръководството на Литекс ми постави за цел класиране в Европа и аз я изпълних. За тези осем мача спечелихме 15 точки и показахме доста приличен футбол. Повече от това не мога да искам. Бяха ми предоставени всички условия и няма от какво да се оплача. Работих с истински професионалисти. Няма нищо вярно в информациите, че съм искал повече пари, или че са ме изгонили. Просто имахме различни виждания, а когато имаш такива няма смисъл да продължиш.

Какви бяха тези различия

- Сега не искам да ги коментирам. Само ще кажа, че след края на първенството шефовете вече бяха запомнали да търсят нов треньор, а и аз водих преговори с отбор от чужбина. Приоритет ми бе Литекс. Но не се получиха нещата. Просто различни виждания.

С кой отбор сте водили преговори?

- С тим от Саудитска Арабия. До момента обаче няма резултат от разговорите. Така че в момента съм свободен агент.

Смятате ли, че можеше да постигнете още начело на ловчанлии?

- Да, смятам, че можехме да направим нещо значимо в Европа. Отборът не бе играл три години поред на европейската сцена и благодарение на моя щаб успяхме да го върнем там където му е мястото. Феновете и хората, които работят там го заслужават.

Какви бяха приликите и разликите в първия ви престой край Покрития мост и сега?

- Има много общи неща. И в двата случая заварих разбит психически тим и на незавидно място. След това и в двата случая класирах Литекс за евротурнирите.

Как успяхте да накарате футболисти като Бодуров и Миланов отново да играят след като бяха отстранени от първия тим?

- С много труд и себераздаване всички футболисти постигнаха нещо наистина значимо. Единствено съжалявам за Кирил Десподов, който се контузи. С всички футболисти оставам в много добри отношения и им желая много късмет.

За какво най-много съжалявате?

- За последния мач с Левски. При тези условия не можеше да се играе футбол. Ще ви разкрия, че дори настоявах мачът на полувремето да бъде прекъснат и да се преиграе. Ако бяхме играли при по-добри условия отново щяхме да победим синия лагер и да завършим втори. Само за този мач съжалявам много.

Какво смятате за най-вероятния ви наследник Красимир Балъков?

- Доказан футболист и професионалист. Всички помнят резултатите му начело на Черноморец. Желая му много късмет и успехи начело на клуба.

Защо се получава така, че в последните ви два отбора се задържахте само за 10 мача?

- Не може да става и дума за сравнение тук. В ЦСКА при онова ръководство бях сключил договор за 2.5 години и бях уволнен след победа и загуба. А тук всичко бе много професионално. Разбрахме се да работя за два месеца, а след това да видим дали ще се стигне до подновяване на контракта. Е, не стана, но няма от какво да се срамувам.

Какво е мнението ви за ЦСКА?

- Червените разполагат с много опитен и качествен състав и могат да постигнат големи неща. На мача с тях показаха това, от което се страхувах - че при една наша грешка ще страдаме. Така и стана, изпуснахме три чисти положения и Том бе изгонен. Ако бяхме вкарали поне едно резултатът можеше да е друг. Но с тези футболисти червените ги чакат хубави дни.

Смятате ли, че отново може да се върнете да работите в България

- Да, защо не. Такава възможност винаги има.


От същата категория