Българският шампион Лукойл Академик записа разгромна загуба при гостуването си на вицешампиона на Русия Химки. В Москва "студентите" отстъпиха с 28 точки разлика - 55:83 в среща и почти сигурно се простиха с възможността си за евентуално продължаване напред в следвата фаза на турнира Юрокъп.\n

Успехът бе шести пореден за Химки, а с тази победа руснаците прекъснаха серията на Лукойл от две поредни победи. Химки започна двубоя с девет безответни точки, преди играчите на Лукойл да се събудят и да намалят до 13:11. Последва нова серия за домакините, този път от 12-0 и така те се оттеглиха с аванс от 25:11 след 10 минути игра. През втората четвърт играта вървеше кош за кош, а Химки остана начело през целия период  и след слаба стрелба от страна на гостите имаше преднина от 40:21 на почивката.

Играчите на Димитрис Галанис направиха опит да се върнат в мача и започнаха второто полувреме със серия от 11-3 и по този начин намали изоставането си до 43:32 след 24 минути игра, а след  три части българите бяха свалили пет точки от пасива си и губеха с 43:57. Заключителната четвърт се превърна в истинска катастрофа за шампионите на България, които реализираха едва 2 точки в първите пет минути срещу 16 за Химки и така разликата набъбна до 73:45. Възпитаниците на Римас Куртинайтис нямаха проблем да задържат комфортната си преднината и да запишат изразителна победа с 83:55.